Motive pentru care particip la Let’s Do It, Romania!

Motive pentru care mă implic la Let’s Do It, Romania!, acţiunea colectivă de colectare a gunoaielor la nivel naţional din 25 septembrie:
– chiar se va face curăţenie în multe locaţii, pentru că e cel mai mare proiect de implicare socială din istoria postdecembristă a României (doar la nivelul judeţului Cluj sunt deja câteva sute de echipe anunţate)
– pentru sentimentul de comuniune, de împărtăşire a unor valori comune cu alţi oameni, majoritatea tineri
– pentru că sper ca după acţiune să facem pressing, alături de alţi ecologişti, atât la nivelul autorităţilor cât şi la nivelul multinaţionalelor (care sunt obligate prin legi să îşi recupereze produsele devenite deşeuri!) ca ei să îşi facă treaba mai bine (de la colectare până la amendare). Acţiunea are oricum caracter excepţional, deoarece nu cred că voluntarii trebuie să facă curăţenie sponsorizaţi de Coca-Cola, ci că multinaţionalele trebuie să o facă pe banii lor pe baza principiului devenit lege în UE – poluatorul plăteşte! La fel, cred că focusul după acţiunea trebuie să fie şi pe autorităţi pentru a implementa sisteme de monitorizare mai bună a rampelor ilegale. Sunt câteva soluţii, dar le voi dezvolta, alături de oameni care activează în domeniu de mult timp, cu altă ocazie.
– pentru că voi scrie un reportaj, aşa că nu sunt un voluntar complet dezinteresat
– aaa, şi pentru că am auzit că e un party seara!

Dacă vreţi să participaţi, vă puteţi înscrie aici!

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2023 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress