13 Most Beautiful Songs

13 Most Beautiful Songs …a Soundtrack for Andy Warhol’s Screen Tests

TIFF 2010 gazduieste un experiment audio-vizual cu totul inedit: 13 most beautiful songs… A soundtrack for Andy Warhol’s Screen Tests, proiect initiat si sustinut de cunoscutul pianist si compozitor de jazz Lucian Ban (SUA/Romania), in colaborare cu Mat Maneri (SUA), Silent Strike (Romania) si Dan Basu (Romania).

luni, 31 mai, la Sala Auditorium, UBB Cluj

Proiectul propune un soundtrack inedit pentru legendarele screen tests ale artistului Andy Warhol. Filmate între 1967-1970, testele lui Warhol prezintă portretele a diferiţi artişti, dansatori, muzicieni, actori, sau simpli „vizitatori” ai „Fabricii” – locul în care Warhol s-a lăsat înconjurat de-a lungul anilor de oameni pe cât de diferiţi, pe atât de interesanţi. Filmările au fost realizate de Warhol pe 16 mm, în alb-negru, fiind proiectate apoi în slow-motion şi rezultând astfel nişte video-uri de 4 minute care surprind diversitatea chipului uman, oferind o largă paletă de protagonişti de la Dennis Hopper, Bob Dylan, David Bowie sau Lou Reed până la diverşi anonimi care au făcut parte din existenţa lui Warhol la „The Factory”.

Lucian Ban a fost inspirat de aceste filmări care poartă semnătura lui Andy Warhol și a generat proiectul 13 Most Beautiful Songs… a Soundtrack for Andy Warhol’s Screen Tests, imaginînd alături de alţi doi muzicieni coloana sonoră perfectă pentru 10 din filmările celebrului artist american.
Mixând muzica electronică, acorduri de jazz şi poezii rostite semnate de Allen Ginsberg sau William S. Burrough, show-ul muzical îmbracă perfect proiecţia atent „controlată” de artistul vizual Dan Băsu, rezultatul final fiind unul pe cât de fascinant, pe atât de intens pentru public.
În cadrul TIFF 2010, proiectul se va bucura în premieră de prezenţa lui Mat Maneri, un celebru violist nominalizat la Premiile Grammy 2006 la categoria Best Alternative Music Album cu albumul Pentagon.

http://www.tiff.ro/evenimente/evenimente-speciale/13-most-beautiful-songs-a-soundtrack-for-andy-warhol-screen-tests/2

un răspuns la 13 Most Beautiful Songs

  1. mi-e lene sa scriu un mail….dar,nu tu concurs cu intrare moka la OCS maine seara@roland?
    trist…

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress