Rodion GA – Underground românesc de calitate

Rodion GA este una din cele mai importante trupe, din curentul New Wave din Romania. Cu un sound exceptional si ramasa acum, aprope complet necunoscuta, nu a reusit sa scoata niciodata un album. Aceasta este probabil singura inregistrare cu trupa Rodion GA, care a rezistat trecerii timpului. Inregistrarea a fost difuzata pe canalul national de televiziune, in cadrul programului de revelion din 1983-84. Restul filmarilor de arhiva cu aceasta formatie, au disparul misterios.

Via fruct.ro

3 răspuns la Rodion GA – Underground românesc de calitate

  1. „[…] Un Electric Servus! Daca ne gandim putin la muzica am putea rezolva totul. Dar inainte de toate sa nu uitam ca in Romania anilor ’70 s-a produs o revolutie muzicala electro ce a lasat slabe ecouri si care la ora actuala e aproape uitata! In propria noastra urbe, prin 1978, Rodion, Gicu si Adrian (RIP!) infiintau Rodion GA; primul proiect de new wave electronic din tara. Insuficient pretuita de contemporani, nedreptatita de ingrata si ignoranta industrie muzicala mioritica de la vremea aceea, trupa Rodion GA a creat un sound de-a dreptul revolutionar timp de cinci ani.

    Dupa ea au ramas doar doua piese pe un vinyl (Formatii rock nr. 5, Electrecord 1980): „Acolo unde e mister” si „Amintiri”, sase inregistrari radio si o sacosa de benzi ORWO inregistrate acasa, pe un magnetofon Tesla, de Rodion Rosca. In 2008, casa bucuresteana de discuri Roadrunner Music a intrat in contact cu frontman-ul Rodion Rosca, care la scurt timp, a intrat in studioul Next Dog, astfel consimtindu-si acordul de a produce sub egida Roadrunner Music primul album Rodion G.A. Albumul va fi lansat in vara acestui an si speram ca vom asista si la un live act. Ramanand tot in sfera electro-ului autohton de batrana si rara amintire sa nu il uitam nici pe Florian din Transilvania (a.k.a Mircea Florian) cu unicul sau LP: Tainicul Vartej (Electrecord, 1986), produs care greu poate fi clasificat, incadrandu-se chiar si in sfera performance, happening ori a altor manifestari de avangarda[…]”

    extras dintr-un editorial vechi (publicat in Zile si Nopti-Cluj) de acu’ un an si…am dorit sa scriu mai multe despre el, dar sper ca in anul acesta vom fi placut surprinsi de un material audio-vizual foarte bine documentat despre viata si muzica lui Rodion Rosca:)

  2. Rodion G.A. aveau prin 1978-1979 și o piesă cu iarna la hotar… sau cam așa ceva. Oricum erau o referință în New Wave-ul ce transpira și dincoace de Cortina de Fier.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress