Cluj Fashion Week

Cluj Fashion Week – festival national de moda si lifestyle
Cluj, 14-17 aprilie 2010

Festivalul national de moda si lifestyle CLUJ FASHION WEEK (CFW) reprezinta cel mai ambitios proiect de gen realizat in România si unul dintre cele mai complexe din Europa. El se va desfasura in perioada 14 – 17 Aprilie 2010. De asemenea, el porneste cu o alta premiera: intreg festivalul va fi filmat si transmis online pe Internet publicului.

Prin numarul mare de designeri care au reusit sa se integreze deja in sistemul modei românesti, Clujul reprezinta un avanpost al creatiei vestimentare. Mediul cultural si  academic remarcabil vor ajuta la inradacinarea pe lunga durata la Cluj a unui eveniment de anvergura si complexitatea multi-arte ale CLUJ FASHION WEEK.

Festivalul CLUJ FASHION WEEK s-a nascut din nevoia pe care lumea modei românesti o simtea pentru un eveniment amplu, ce sa o aduca in simfonia celorlalte arte, alaturi de integrarea ei fireasca in life-style-ul modern. Festivalul de la Cluj este un amestec interesant de domenii plastice specifice secolului XXI la nivel mondial si va fi organizat din sase in sase luni.

CFW pune impreuna prezentarile colectiilor de moda pentru toamna-iarna 2010/2011 cu expozitii de fotografie de moda si lifestyle, workshop-uri, film, muzica si nu in ultimul rând teatru. Va fi introdus si conceptul de „TEATRU LIFESTYLE” – prin piesa “HELL”, in regia lui Chris Simion. in editia urmatoare a CFW, Chiris Simion isi va prezenta in premiera nationala o piesa dupa Frederic Beigbeder.

Evenimentul isi doreste sa fie un reper pentru promovarea creatorilor consacrati dar si a tinerilor designeri, aducând in fiecare seara de festival intre 8 si 10 colectii in fata publicului. Dintre acestea, cel putin doua sunt dedicate noii generatii de creatori. De asemenea, in fiecare seara alte doua colectii vor fi oferite designerilor invitati din SUA, Franta, Austria, Grecia, Turcia, Ungaria, Coreea si Japonia.

CFW merge pe relatia unica dintre  creatori si invitatii speciali ai evenimentului, personalitati marcante. Creatorilor de arta contemporana, fotografilor de moda si lifestyle, designerilor de accesorii si celor vestimentari li se adauga mai multe nume mari din domenii complementare :
DIANE PERNET – jurnalista de moda si fondatoarea celui mai important festival de video din lume, ASVOFF;
MICK DAVIS – regizor (Modigliani, 2004), scenarist si producator;
MIGUEL VILLALOBOS si GRAHAM TABOR – creatori de fotografie si instalatii, apropiati ai Festivalului de moda de la Hyeres;
Prima editie a Festivalul de moda si lifestyle CLUJ FASHION WEEK este dedicat memoriei marelui artist Alexander McQueen (1969 – 2010).

Moda se reuneste cu arta contemporana printr-un program de manifestari sub ideea de “LIVING ART”. La fel, aceasta este pusa in relatie cu filmul si video-ul in conceptul de “STYLE MOVIE”, cu sprijinul parteneriatului cu TIFF si Festivalul de video ASVOFF, al Dianei Pernet. Accesoriile intregesc lumea creatiei vestimentare cu o mare expozitie interactiva reunita sub conceptul inedit de “COMPLEMENTARY ESTETICS”.

Producatori:  Nana Fashion Agency & Avanpremiere Concept
Parteneri: Primaria Cluj-Napoca, Televiziunea Româna, Evenimentul Zilei, Gett’s SALONS, Maria Pauna, Grand Hotel Napoca, West City Hotel, Golden Tulip,
DesignYourself.ro, ArtSociety, Kantor, Evodesign, Artis, 247 Fashion PR si festivalurile TIFF si ASVOFF.

Coordonator artistic: Alin Galatescu
Coordonator executiv: Mihai C. Chiver
PR Assistant: Lavinia I. Ana

www.cfw.ro

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress