SCHIZOPHONIA

SCHIZOPHONIA

O noua serie de evenimente dedicate proiectelor sonore experimentale si abstracte, sub forma de live performance si auditie.

Schizophonia I

Jackie Triste www.myspace.com/jackietriste
Rovar17
www.myspace.com/rovar17
PLE
www.myspace.com/leditgrant
Nojzerr
www.myspace.com/nojzerr

Vineri 19 februarie 2010, ora 21:00, Manufactura (str. Tudor Vladimirescu nr 9, Timisoara)
Un proiect Simultan

Cateva idei si impresii:

Evenimentele sonore nu sunt percepute doar de urechi, stimuleaza si alte organe senzoriale. Vibratiile acustice sunt percepute constient, insa ele pot provoca reactii psihologice la nivelul subconstientului. A asculta si intelege muzica sau sunetul este un proces estetic complex. Interpretarea a ceea ce auzim este o activitate culturala speculativa; evaluam sunetul dupa origine, ritmul, tonalitatea, armonia sau dezacordul, pauzele create. La un alt nivel este experienta psihica si emotionala, o perceptie senzoriala a corpului.

termenul ’schizophonia’ (in greaca schizo = a separa) este folosit pentru prima data de compozitorul si teoreticianul R. Murray si se refera la dezintegrarea sunetului de sursa sa originala si reproducerea sau transmiterea lui prin mijloace electroacustice.

Prin originea sa, orice sunet era original, mai tarziu devenind specific mecanismului care il produce.
S-a dovedit faptul ca, psihic, ar fi imposibil ca natura sa reproduca acelasi fonem de doua ori intr-o maniera exacta, ele pot fi asemanatoare, dar niciodata identice.
Dupa inventia echipamentelor electroacustice si a diferitelor forme de stocare, sunetul a devenit independent de obiectele lumii materiale si este posibila reproducerea si difuzarea lui in intreaga lume.

www.handmadecafe.wordpress.com
www.simultan.org

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2023 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress