Zi de Zis #1

zi_de_zis_01_web_

Zi de Zis #1: Spre o democratie participativa. Noi forme de actiune publica

Studioul Fabricii de Pensule, str. Henri Barbusse 59-61 Cluj
Joi, 17 decembrie 2009, 19:30 -21:00

Invitati
Gabriel Badescu
, presedinte al Agentiei pentru Strategii Guvernamentale si Adrian Papahagi, reprezentant al Comitetului de Initiativa in problema parcarii Minerva

Moderator
Istvan Szakats, Fundatia AltArt

Argument
De la recentele alegeri prezidentiale incoace avem un numar record al celor nemultumiti de rezultatul votului: o jumatate de tara. Este acesta oare un motiv de neliniste?

Ar putea sa nu fie, avand in vedere faptul ca votarea la mustata a presedintelui Americii o percepem ca pe un semn al echilibrului. Dar totusi ar putea sa fie, avand in vedere ca Romania concureaza an de an la titlul de campioana a Europei la coruptie. si ar trebui sa fie, avand in vedere increderea scazuta a populatiei in politic. Dar atunci intrebarea nu este daca putem sa ne luam soarta in propriile maini, ci cum putem sa o facem mai bine, la toate nivelele: de la cel al individului la cel al locatarului unei scari de bloc dintr-un cartier al unui oras din Ardeal, Romania. intr-un exemplu recent, Manasturul s-a revoltat deja impotriva administratiei locale in cazul parcarii de la Minerva… si cazuri o sa mai fie: doar mai sunt parcari de construit in Cluj. Cum poate si cate sanse are o comunitate sa-si administreze resursele? Cat de mult poate creste acest fenomen? Pot miscarile sociale urbane sa reprezinte samburele unei democratii participative?

Zi de Zis este o serie de evenimente initiate de Fundatia AltArt pentru a stimula dezbaterea si participarea  individuala in  temele de interes  public pentru societatea contemporana din Romania. Seria de evenimente contribuie la cultivarea unei culturi a dezbaterii in spatiul public si angajeaza cultura ca factor activ al proceselor sociale, economice şi politice.

Organizator
Fundatia AltArt

Partener
Fabrica de Pensule

Finantator
Proiect finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European.
Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Mecanismului Financiar SEE.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress