±Cluj

teaser_c2b1cluj_mod

Dezvoltarea orasului constituie o tema actuala in oras. Se discuta despre gestionarea spatiului public, participarea activa a publicului in planificarea urbana, felul cum vad arhitectii solutiile pentru anumite situatii, modalitatea de implicare a asociatiilor profesionale in oras. In acelasi timp, nu se stie ce se intampla, incotro se dezvolta orasul si cum s-ar putea influenta acest proces.

±cluj. 24 noiembrie – 10 decembrie 2009. eroilor nr. 16
plusminuscluj.wordpress.com

Obiectivul general al proiectului este organizarea unui centru pilot*de informare, expunere si colectare de opinii asupra dezvoltarii orasului in ultimii 20 ani prin unirea unor 3 initiative se desfasoara in prezent in Cluj si au ca tema principala orasul.

* loc in care informatia care priveste noile dezvoltari si idei pentru Cluj e accesibila tuturor; mediator intre actorii urbani; platforma de comunicare

Principala activitate va fi de a expune proiecte de arhitectura si planificare urbana clujeana (reale sau utopice) si de a simula concertarea/ consultarea publica asupra unui proiect din Cluj. Centrul pilot va oferi curiosilor/ celor interesati o documentare cat mai complexa asupra orasului si vizionarilor/ revolutionarilor un forumpentru exprimarea opiniilor.

Prin amenajarea centrului pilot intr-un spatiu ultracentral, vizam o vizibilitate publica maxima pe o perioada determinata de timp. Proiectul se orienteaza spre prezentarea informatiei intr-un mod comprehensibil si atractiv pentru un public larg si spre incurajarea implicarii societatii civile in procesul de dezvoltare al orasului.

un răspuns la ±Cluj

  1. Ce-i cu proiectele alea cu bicicleta de tăiat maşini, cărucior cu discuri de flex, hai să mutăm maşinile în cer si alte „proiecte” aberante de genul ăsta? Dacă cei care le-au făcut se numesc arhitecţi pot să îşi dea foc la diplomă şi să se facă comedianţi sau politicieni pentru că şi-au ratat cariera.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress