Proiect Romania

proiect-romania

Primul proiect sub egida încotro vă invită să (re)descoperiți România și, folosind orice mijloace audiovizuale, să redați ceea ce voi considerați că reprezintă esența României contemporane.

Înscrierile se pot face la adresa hello@incotro.org, termenul limită inițial de trimitere a lucrărilor fiind 15 decembrie 2009. În această etapă sunt acceptate inclusiv propuneri de proiecte și lucrări aflate încă în lucru. Dupa această primă perioadă, se va face o expunere parțială a lucrărilor trimise și/sau se va anunța un termen limită final.

Context

În vara anului 2007 umblam prin România, fotografiind-o în încercarea de a o putea înțelege mai bine și de a arăta apoi și altora ceea ce urma să văd. Mă săturasem de sintagme precum “eterna și fascinanta” și de aceleași imagini idilice repetate la infinit. Mă săturasem să citesc discuții interminabile pe tema “identității” României, discuții care nu aveau nici un sens și nu duceau nicăieri, sau să fiu nevoit să critic dur absolut orice încercare a statului de a crea un brand național. Doream să fac ceva concret, să văd cu ochii mei realitatea și să transmit mesajul mai departe. Cât timp a fost în lucru am numit această inițiativă “Proiect: România” pentru că, deși era cel mai evident nume pe care i-l puteam da, era și cel care descria cel mai bine ceea ce făceam atunci. Ulterior, “Proiect: România” s-a transformat în Entropy, România mea mai puțin eternă însă, cel puțin pentru mine, mult mai fascinantă.

Azi, în septembrie 2009, la mai bine de doi ani de atunci, nu s-au schimbat prea multe. Discuțiile au continuat, continuă și probabil că vor continua încă mult și bine, însă nu s-a întâmplat nimic concret, sau cel puțin nimic în direcția cea bună. De 20 de ani încercăm să schimbăm percepția străinilor despre România, dându-le de înțeles că noi suntem tot ceea ce ei și-ar putea dori vreodată să fim, însă fără ca noi înșine să avem nici cea mai mică idee despre cine suntem sau cine am putea fi. Mai mult, dacă aceste idei lipsite de substanță sunt puse in practică prin execuții și mai slabe, realizate de oameni care par să nu aibă habar despre ceea ce fac, este evident că orice încercare de a ne prezenta într-o lumină favorabilă sau de a fi măcar băgați în seamă va fi și ea, fără nicio excepție, sortită eșecului.

În acest context, am decis relansarea “Proiect: România” și trecerea sa din domeniul personal, în cel public. Aceasta este încercarea mea de a-i determina pe acei români din domeniul audiovizual care au un cuvânt de spus, adică pe voi, să ia atitudine și să-și exprime propria viziune. Am convingerea că, reunite, proiectele voastre au potențialul să alcătuiască o imagine de ansamblu a României mult mai reală decât majoritatea celorlalte încercări de până acum.

Regulament

Nu exista restrictii in privinta mediului in care au fost realizate lucrarile, fiind acceptate toate tipurile de lucrari vizuale si putand fi trimise inclusiv materiale audio si texte. Inscrierile in proiect se pot face atat individual cat si ca grup (studio, agentie, colectiv, etc.). Fiecare participant poate trimite un singur proiect.

Specificatii tehnice

Imaginile vor fi trimise in format jpg, 72dpi, latura mare de maxim 1000px. Fisierele video nu vor fi trimise direct, fiind recomandata upload-area lor pe Vimeo sau trimiterea unui link catre un alt site unde acestea pot fi accesate. Fisierele audio pot fi trimise direct prin email, sau folosind un serviciu precum Transfer.ro.

Aplicatia trebuie sa contina si un document (pdf, doc sau txt) cu urmatoarele informatii:

  • Nume / Prenume
  • Email
  • Adresa site-ului web personal sau a un portofoliu online (flickr, deviantart, behance, etc.)
  • Localitatea + tara de resedinta (daca nu sunteti rezident Roman)
  • O descriere detaliata a proiectului trimis

Pentru mai multe detalii accesati site-ul www.incotro.org

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress