District 9

Peter Jackson e un fan declarat al seriei de jocuri video Halo, care, iniţial, au fost concepute în exclusivitate pentru consolele Microsoft XBOX. Din 2005 pînă în 2007 a lucrat (ca producător) la construirea unui proiect cinematografic în care să aducă pe ecrane acţiunea din jocuri, cu gadgeturile şi mişcările specifice industriei videogames. Regizorul filmului era Neill Blomkamp. Pînă la urmă proiectul a fost trecut pe linie moartă, aşa că Jackson şi Blomkamp au gîndit altceva. Au căutat să lărgească tema din Alive in Joburg în stilul în care ar fi adus în cinema acţiunea din Halo. Aşadar, District 9 e o dezvoltare de tip Halo a lui Alive in Joburg.

Asta înseamnă că avem mai puţine sentimente şi mai puţină coerenţă conceptuală, însă vedem mult mai multă luptă super-spectaculoasă. Filmări la persoana I, precum în jocurile first-person-shooter, arme cu plasmă care pulverizează trupurile umane, misiuni de recuperare a unor dispozitive care ascund lichid propulsor pentru nava spaţială a alienilor, ciocniri scînteieroare între oameni şi alieni, între oameni şi un robot construit de extratereştri şi pilotat din interior de un om care se transformă în extraterestru în film. Iar extratereştrii au ajuns nişte biete fiinţe rabalgite care umbla cu disperare după mîncare de pisici.

Filmul e ultrarecomandat daca aveți chef de o repriză serioasă de pac-pac, însă folosiți mușchii pentru a intra în cinema și lăsați inteligența acasă. E un film pentru a cărei degustare trebuie să fiți antrenați, în formă!

Relatarea detaliată poate fi citită pe LiterNet.

Rulează la Odean și la Cinema City.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress