Are omul un viitor pe pamant? Dezbatere cu eco-scriitorul YVES PACCALET

paccalet

Miercuri, 8 aprilie 2009, ora 18

Cafe Bulgakov

Yves Paccalet este un filozof, scriitor, jurnalist, naturalist şi scenarist francez. Absolvent de filozofie, a participat la expediţiile comandantului Cousteau începând cu 1972 şi a publicat numeroase volume în colaborare cu celebrul oceanograf. A scris mai apoi peste 70 de cărţi de natură, literatură şi filozofie, printre care L’Humanité disparaîtra, bon débarras ! – reprezentativă pentru lupta sa contra politicii de creştere, pe care o consideră responsabilă de epuizarea resurselor planetei şi, în scurt timp, de dispariţia violentă a omenirii.

A colaborat cu revistele Terre sauvage, Géo Magazine, Nouvel Observateur, , Figaro Magazine ; a scris scenarii de benzi desenate şi desene animate, un roman (L’Azur ! L’Azur !) şi alte cărţi ilustrate sau eseuri literare şi filozofice. Pregăteşte în prezent noi emisiuni pentru radio şi o serie de documentare pentru televiziune.

Regăsiţi cartile lui Yves Paccalet la mediateca Centrului Cultural Francez şi pe blogul său http://www.yves-paccalet.fr

Dacă vom continua în nebunia noastră criminală împotriva mediului, riscul extincţiei speciei umane se apropie de 100%. Pentru a supravieţui, trebuie să reacţionăm şi să întreprindem, de urgenţă, câteva sarcini istorice: instituirea Statelor Unite democratice ale lumiii, conservarea biodiversităţii culturilor şi crearea unei contra-puteri în faţa inevitabilei tentaţii Big Brother. Însă în mod special, schimbarea scării noastre de valori. Să alegem descreşterea şi să învăţăm să împărţim cu cei din jurul nostru, să facem astfel încât cea care triumfă să fie dorinţa noastră de egalitate, altruism şi solidaritate.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress