Serban Savu – In spatele zidurilor

serban-savu

Serban Savu – In spatele zidurilor
vernisaj 8 aprilie, orele 19-21
str. Pitesti 12, ap. 3
Artistul Serban Savu prezinta pentru prima data lucrari realizate intr-un alt mediu decat cel al picturii in cadrul expozitiei sale In spatele zidurilor de la Laika Cluj. Cele doua mozaicuri expuse sunt diferite intre ele, dar complementare. Unul este de dimensiuni reduse (Soseaua de centura – 33×50 cm) si reprezinta o prostituata la sosea, iar cel de-al doilea (Protectia muncii – 144×180 cm), un muncitor din zilele noastre care sparge pavajul cu un ciocan pneumatic.
Referintele la istoria artei, respectiv la mozaicurile din perioada romana (Soseaua de centura) si la cele din perioada comunista (Protectia muncii) sunt evidente. Insa  cele doua lucrari nu sunt mozaicuri murale sau pavimentale, nu au functie decorativa si nu sunt destinate spatiului exterior, ci sunt doua “mozaicuri obiect” destinate spatiului interior.
Ambele mozaicuri reprezinta antieroi, personaje de la marginea societatii, acel “om nou” produs in laboratoarele ideologice ale unui proiect istoric esuat. Sunt personaje care isi cauta rostul intr-un peisaj in plina transformare. Sunt oameni fara chip, fara identitate, emblematici pentru o categorie sociala hibrid.
Ca punct de plecare, tehnica mozaicului pe care o foloseste Serban Savu este de inspiratie clasica (romano-bizantina), insa rezultatul este o imagine care are o nota digitala, e o imagine descompusa in culorile de baza dupa principii informatice.

Serban Savu, 8 – 21 aprilie, Laika

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress